Over ons

Met passie, in harmonie en eerlijk werken wij persoonlijk en daadkrachtig voor ieder kind.

Al 15 jaar lang dragen wij met veel passie en plezier bij aan de bemiddeling tussen gastouder en vraagouder. Door middel van maatwerk en persoonlijk contact zorgen wij voor de juiste match!

Pedagogisch Consulent

Yvon Smeets - Oirbans

Ik ben Yvon Smeets – Oirbans, sinds 2007 ben ik bij Bambini a Casa werkzaam als pedagogisch consulent.

Ik ben geboren op 14 september 1970 en woon samen met mijn echtgenoot en dochter en zoon in Venlo. Ik hou me bij Bambini a Casa onder andere bezig met het verstrekken van alle informatie wat betreft het gastouderbureau, persoonlijke kennismaking met toekomstige ouders, werving en selectie van ‘competente’ gastouders en het zoeken naar de ‘perfecte’ match. Ook word ik door mijn collega’s gezien als een sparringpartner wanneer zij tijdens de behandeling en ontwikkeling van een kind met vragen en/of onduidelijkheden zitten. Kortom het complete plaatje!

Wat ik het leukste vind aan mijn werk? Dat is de veelzijdigheid en het werken met mensen, waaronder natuurlijk ook de kindjes! De vertrouwde sfeer op kantoor en met de collega’s mag daarin uiteraard ook niet ontbreken. Wat ik belangrijk vind in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren is dat ze zichzelf kunnen en mogen zijn. Je bent goed zoals je bent. Wanneer je (samen) zorgt voor een positief zelfbeeld en wanneer je lekker in je vel zit, dan pas kun je het beste uit jezelf halen. Daar ben ik van overtuigd.

Naast mijn werk ben ik erg actief op het gebied van sport en ga ik graag op zoek naar nieuwe uitdagingen. Denk aan de Venloop en Venlo Stormt en bijvoorbeeld Canyoning tijdens vakanties in Frankrijk! Ook hou ik erg van gezelligheid; samen koken met de kookclub, een hapje en een drankje doen of zo nu en dan een avondje bijkletsen met familie/vrienden.

Om af te sluiten nog een tip van mij aan alle ouders/opvoeders: het opvoeden en begeleiden van kinderen is super leuk, maar soms ook wel eens lastig… Geloof mij: met een beetje ‘humor’ kom je vaak al een heel eind!

Pedagogisch consulent

Renée Raedts-Nijs

Mijn naam is Renee Raedts-Nijs. Ik ben sinds oktober 2020 werkzaam bij Bambini a Casa als bemiddelingsmedewerker. Hiervoor heb ik 16 jaar gewerkt in het basisonderwijs.
 
Ik ben in Velden geboren en woon nu samen met mijn man en drie kinderen in Venlo. Ik heb drie  zoontjes in de leeftijd van 8, 6  en 2 jaar. Lekker druk in huis. Mijn ervaringen als moeder neem ik mee in mijn werk. Het is prettig dat ik me hierdoor in kan leven in ouders en gastouders en uit ervaring mee kan denken over het pedagogisch handelen.
 
Als bemiddelingsmedewerker hou ik me onder andere bezig met het zoeken van een match tussen gast- en vraagouders. Een heel belangrijk onderdeel. Je wilt als ouders tenslotte niets liever dan dat je je grootste bezit met een goed gevoel naar een gastouder kan brengen. Verder hou ik me bezig met het onderhouden van contacten, het voeren van evaluatie- , voortgangs- en intakegesprekken en het uitvoeren van de risico-inventarisaties.
 
In mijn vrije tijd lees ik graag een boek of onderneem ik iets leuks met mijn gezin. Ik kan ook erg genieten van lekker eten en kletsen met vriendinnen.
 
Wellicht tot snel!

Directeur / Ontwikkelingspsycholoog

Anniek Houben-Wolbertus

Hallo allemaal! Mijn naam is Anniek Houben-Wolbertus, geboren op 3 juni 1984, trotse moeder van zoon Sam, dochter Emmi en zoon Tomas en gelukkig getrouwd met Joep. Samen met mijn gezin woon ik in Venlo. 

Vanaf 2019 ben ik eigenaar van Bambini a Casa (en Talenti a Casa) en heb ik het stokje overgenomen van de vorige eigenaresse.

Ik heb tijdens mijn studie ontwikkelingspsychologie zelf als gastouder gewerkt bij twee hele leuke gezinnen en ben via die weg in aanraking gekomen met Bambini a Casa. Na mijn studie ben ik in 2007 aan het werk gegaan als pedagogisch consulente bij Bambini a Casa en kon ik met mijn achtergrond als psycholoog ook op die manier in de functie wat extra’s toevoegen.

Inmiddels heb ik zelf 3 kinderen en hebben wij een fantastische opvang aan huis die bij ons in huis is als mijn man en ik aan het werk zijn. Ontzettend fijn om te weten dat alles gewoon zijn gangetje kan gaan als wij buitenshuis zijn. Het geeft ons veel rust en de kinderen vinden het heerlijk als ze er is. 


In de loop der tijd heb ik uit eigen ervaring geleerd hoe het is om als gastouder te werken, te bemiddelen tussen vraagouder en gastouder en zelf als ouder te ervaren hoe het is om een goede opvang voor mijn eigen kinderen te regelen. Alle facetten van de gastouderopvang zijn mij bekend. Ik vind het daarom ook ontzettend belangrijk dat we bij iedere vraagouder en gastouder de persoonlijke aandacht kunnen geven om de allerbeste opvang tot stand te kunnen krijgen. Ik weet als geen ander hoe belangrijk dat is en ik hoop jullie daar, samen met ons team, op de beste manier mee te kunnen helpen.